Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τι είναι τα προβιοτικά βακτήρια που δρουν «ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Μικροοργανισμοί υπάρχουν παντού.. Στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό, στο χώμα, στην τρο...

Φτιάχνω οικολογικό εντομοαπωθητικό με ΕΜ και βότανα

Το ΕΜ5, όπως το ονομάζουμε εμείς στην οικογένεια των ΕΜ, είναι ένα οικολογικό απωθητικό εντόμων για τα φυτά μας. 
Οι μικροοργανισμοί ζυμώνονται με το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το ξύδι αλλα και με άλλα εντομοαπωθητικά  ή φυτοπροστατευτικά βότανα για περίπου 15 μέρες.
Μετά το τέλος της ζύμωσης το αποθηκευουμε σε μικρότερα δοχεία αν χρειαστει και το χρησημοποιούμε αραιωμένο 1 : 50 κάθε τρίς μέρες για μια εβδομάδα εάν έχουμε προσβληθεί απο έντομα ή και  προληπτικά καθε 15 - 20 μέρες τις κρίσιμες εποχές.

Απο  EM 1 σε  ΕΜ 5 ( εντομοαπωθητικό )
Θα χρειαστώ:

10 %
10 %

60%
10%
-
10%
EM 1
Μελάσα από ζαχαροκάλαμο
Ποιοτικό νερό.
Aεριούχο ξύδι
Λίγο σκόρδο και chilli
Οινόπνευμα  40%
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το νερό στους 60 ° C περίπου και διαλύουμε τη μελάσα .
Χρησιμοποιούμε πλαστικό δοχείο τροφίμων με ειδικό εξαερισμό.
Ρίχνουμε  την αραιωμένη μελάσα και προσθέτουμε  νερό ..
Προσθέτουμε το ξύδι και το ΕΜ 1,όταν  η θερμοκρασία του περιεχομένου είναι  30 ° C
Το δοχείο πρέπει να είναι τελείως γεμάτο.
Η τελική θερμοκρασία  πρέπει να είναι 20- 30 ° C .
Φυλάσσεται  σε ζεστό μέρος για τη ζύμωση.(κατά την διάρκεια της ζύμωσης δημιουργούνται αέρια
όπως και στο κρασί )
Το ΕΜ 5 είναι έτοιμο όταν δεν βγάζει πλέον αέρια.
Όταν τελειώσει η ζύμωση προσθέτουμε το οινόπνευμα.
Φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.