Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τι είναι τα προβιοτικά βακτήρια που δρουν «ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

Μικροοργανισμοί υπάρχουν παντού.. Στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό, στο χώμα, στην τρο...

Ο πολλαπλασιασμός των ΕΜ σπιτι μας


Το ΕΜα  είναι το αποτέλεσμα αναεροβίου ζύμωσης του ΕΜ1 με μελάσα από ζαχαροκάλαμο.

Για να πολλαπλασιάσουμε το ΕΜ1 χρειαζόμαστε :

  3%  ΕΜ 1
  3%  Μελάσα από ζαχαροκάλαμο
  94%  Νερό.
  Λίγο φυσικό αλάτι
  Κεραμική σκόνη

Δέν ξεχνάμε καθε φορα οτι..:

1. Ποιοτικό νερό.* ενοούμε το νερό της πηγής η της καθαρής θάλασσας.

2. Πλαστικό δοχείο τροφίμων με καπάκι. Το μέγεθος του δοχείου πρέπει να είναι ανάλογο με   την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Για την σωστή ζύμωση πρέπει το δοχείο να είναι τελείως     γεμάτο.

3. Λιώνουμε τη μελάσα  σε πολύ καυτό νερό.

4. Γεμίζουμε το δοχείο ως τη μέση με τη λιωμένο μελάσα. Προσθέτουμε κρύο νερό* ώστε η τελική θερμοκρασία να είναι 37°C

5. Προσθέτουμε το ΕΜ 1.

6. Η διάρκεια  της ζύμωσης  είναι περίπου 7 ημέρες. Η θερμοκρασία πρέπει να διατηρηθεί  κατά την διάρκεια της ζύμωσης σταθερή στους 35 – 37° C* και είναι  αναερόβια

7. Το  PH πρέπει να είναι 3,3  και το πολύ 3,9..

8. Μετά τον πολλαπλασιασμό φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος *.
 
* Για την βελτίωση της ποιότητας του νερού χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια  της ζύμωσης τα ΕΜ Χ κεραμικά.

* Ένα απλός τρόπος για να διατηρήσουμε το νερό στη θερμοκρασία των 35 βαθμών είναι να χρησιμοποιήσουμε μια αντίσταση ενυδρείων.

* Για υψηλή απόδοση εκτός του σωστού pH  πρέπει το ΕΜ α να χρησιμοποιηθεί μέσα σε  30      ημέρες.

Καλή επιτυχία !